Update 2/4: Regatta en Awesome Caribische Shirts

regatta_girlsDe Heineken Regatta is bezig nu ik deze blog schrijf. Ik heb inmiddels weer veel leuke dingen gedaan en ik heb het nog steeds erg naar mijn zin hier op St. Maarten!

Ook met Marije en andere collega’s is het leuk op m’n stage bij Baker Tilly St. Maarten. De tijd vliegt voorbij en ik ben hier alweer bijna een maand. Ik moet echt even dit moment pakken om een blog te schrijven.

Elke vrijdagavond, behalve gisteren, zijn we naar Soggy Dollar geweest en daar heb ik weer een aantal nieuwe mensen ontmoet waaronder Maarten. Maarten herkende ik toevallig via een jongen die ik via internet heb leren kennen en al op Facebook had. Ik herkende zijn gezicht via die jongen die ik al op Facebook had en wist zo ook, via een foto van een kleine afscheidsborrel van hun, dat hij hier naartoe is gekomen en die andere naar St. Lucia. Op de zaterdag (twee weken terug) zijn de dames met elkaar gaan shoppen en de heren ook. We hebben een strijkijzer en onze awesome Caribische shirts gekocht. Die zaterdagavond zijn we nog naar een casino geweest hier in Front Street.

SAM_0985

De zondagochtend die volgde zijn Leonie en ik naar de Moravian Church St. Maarten geweest waar een collega van mij ook naartoe gaat. Normaal is de preek daar Nederlands maar wij waren er de derde zondag van de maand en dan is het Engels. Maar het was wel goed te volgen. ’s Avonds zijn we uit eten geweest bij Yacht Club of zoiets bij de brug van Simpson Bay. Ik had daar ‘mahi mahi’ (visgerecht) gegeten. Dat was erg lekker!

WP_001992

In de week die volgde was het sommige momenten aardig regenachtig en ik heb ook één dag tijdens het tussen de middag naar huis fietsen mijn tocht afgebroken omdat het hard regende. Maar als het hard regent duurt dat hier nooit zo lang. Ik had toen halverwege bij 12 Meter Yacht Club gegeten en toen ik het eten op had scheen de zon alweer. Donderdag ben ik naar Point Blanche gelopen (zie foto hieronder) voordat het donker werd. Ik ging met Boudicca een stuk hardlopen. We sporten allemaal wel een beetje, zo gaan de meiden hier naar zumba en de mannen zijn nog aan ’t kijken voor een sportschool misschien.

WP_002022

Vrijdag ging Jip weer terug naar Nederland dus zijn we donderdagavond naar Calmos Café in Grand Case geweest. Dat is aan de Franse kant van het eiland. Ik vond de ‘ambiance’ van deze tent wel aangenaam. Het is normaal een eetcafé maar twee keer per week is er een thema-avond (donderdag loco salsa en zondag sunset reggea). Er was toen live muziek van een latin zangeres en band.

WP_002029

Vrijdag ben ik met Marije naar Jurgen in Madame Estate geweest met Marije’s (en Boudicca’s) auto. Daar is een snackbar genaamd Mo’s Restaurant waar je lekkere kibbeling en ander eten kan krijgen wat je ook in een Nederlandse snackbar zou kunnen verwachten. ’s Avonds zijn we weer naar Soggy Dollar geweest.

mo_restaurant

Zaterdag zijn we naar Mullet Bay geweest waar Leonie een kokosnoot vond en mee naar huis nam. Een aantal mensen zijn die avond nog weggeweest maar ik bleef thuis. Zondagochtend zijn Leonie, Boudicca en ik naar de New Testament Baptist Curch geweest bij Courthouse in de buurt. We dachten dat de dienst 9.30 am zou beginnen maar dat bleek 11 am te zijn met daarvoor vanaf 10 am een bijbelstudie. Wij zijn bij de jongere groep gaan zitten en hebben met hun uit de bijbel gelezen.

WP_002044

We zijn deze keer niet naar de dienst geweest maar hebben die middag het mooie strand van Orient Bay aan de Franse kant opgezocht. Op de foto hieronder zie je Green Cay, een eiland dat je ziet liggen vanaf het strand daar.

DSCN0136

DSCN0133 DSCN0135 WP_002046

Maandag, tussen de middag, ben ik naar de KFC geweest omdat Joël die middag wegens omstandigheden weer naar Nederland terug zou vliegen. Er waren meer St. Maarten gangers waaronder Tristan, Marit, Leonie, Jurgen en Jeffrey. Joël is een jongen die samen met Jeffrey in een appartement zat maar het hier niet naar zijn zin had. Jeffrey is nu veel bij onze groep. Maar niet altijd omdat hij bij Holland House Beach Hotel werkt (studeert mbo hotelschool) op hele andere tijden dan wij. We doen ’s avonds ook wel eens gezellig kaartspelletjes.

Dinsdagmiddag, fietsend van werk naar huis, kwam ik Boudicca tegen zoals dat vaak het geval is. 🙂 Dit keer had ze een ovenschotel mee in haar rugzak. We hebben die avond een ovenschotel bij hun in Rama Hotel bij de pool gegeten. We hadden trouwens ook de kokosnoot mee die Leonie zaterdag had gevonden op Mullet Bay. Deze hebben we daar open kunnen krijgen bij een geval waarmee dat kan.

Woensdag in de supermarkt ontmoette ik Stefan, Nathan en Thijmen die met Alexandra mee waren om net als Marnix en ik ook boodschappen te doen. Nathan en Thijmen komen ook uit Groningen. Na het boodschappen doen hebben we bij Jurgen heerlijke Moussaka (Grieks gerecht met aubergine) gegeten. Ik had van Marije de ovenschaal mogen lenen. Jurgen en Marit hadden de heerlijke Moussaka bereid. Zeker voor herhaling vatbaar!

Donderdagavond was de opening party van de Heineken Regatta in Port de Plaisance. Gisteravond (vrijdagavond) was de party hier op de Boardwalk wat ook erg leuk was.

WP_002064 WP_002093

Jeffrey is inmiddels ingetrokken bij Jurgen in het appartement. Marit gaat zondagavond met het vliegtuig naar St. Lucia voor drie dagen om daar een vestiging te bezoeken van dezelfde organisatie waar ze afgelopen tijd hier in Philipsburg was. Helaas moet ze dan wel een beetje de Heineken Regatta missen. Morgen komen Sunnery James en Ryan Marciano op het eindfeest van de Heineken Regatta bij Kim Sha Beach. Jullie horen wel weer eens van mij hoe dat was. 😉

Extra foto’s.

DSCN0158

WP_002013 WP_002014 WP_002019

WP_002096 DSCN0154 WP_002095

DSCN0151

5 replies on “Update 2/4: Regatta en Awesome Caribische Shirts”

  1. je kan deze wel Regatta noemen toch ?
    dus de heren kochten een strijkijzer op hun winkeltocht en de dames een boormachine ? dat zou pas lol zijn
    maar je kan straks vast lekker koken als je thuis komt
    scheelt mij weer werk (als je de keuken na die tijd ook weer opruimt tenminste he)

  2. Hé Willem. de groeten van Pake.
    Hij is Paasmaandag op de Gauw in Gerkesklooster en heeft je foto’s en verhalen gelezen.
    Hij is blij dat je het zo naar je zin hebt.
    Geniet er nog maar van.
    groeten
    Pake

  3. Hé Willem,
    Mooie verhalen en mooie omgeving.
    Prachtige foto’s heb je gemaakt.
    We volgens je af en toe en genieten van je als we het lezen.
    we wensen je nog noflike dagen.
    groet
    Ettie en Piet

Comments are closed.