Update 3/4: Maho, SeaTrek, Pinel Island, mooie locaties, hiken en meer

Het is inmiddels alweer meer dan vijf weken geleden dat ik voor het laatst geblogt heb. Ik was bij mijn vorige blog gestopt bij de Heineken Regatta. De belevenissen in de weken daarna zijn ook wel waard om over te bloggen en ik heb ook veel leuke foto’s gemaakt.

Maho Beach – The Most Dangerous Beach of the World
Laat ik beginnen met de zondag in het weekend van de Heineken Regatta. Deze dag ben ik naar Maho Beach geweest met de dames. We hebben daar de Boeing 747-400 vanuit Amsterdam zien landen.

klm_maho WP_002113 WP_002125

Die avond zijn we naar het slotfeest van de Heineken Regatta geweest.
Dit was op Kim Sha Beach.

WP_002132

Sunnery James & Ryan Marciano op slotfeest Heineken Regatta
We hebben eerst het optreden van de Commodores gezien wat wij niet super leuk vonden maar daarna, van 0:00 tot 2:00, stonden Sunnery James en Ryan Marciano op het podium. Dit dj-duo maakte er een erg mooi feestje van… Voor ons dan want de locals van St. Maarten houden niet zo van het soort muziek dat dit dj-duo maakt. Maar dit stelde ons wel in de gelegenheid om naar voren, in het vip gedeelte, te komen en wanneer maak je dát nog eens mee haha? Na het feest hebben we nog ergens barbecue chicken gegeten omdat we daar wel enorm zin in hadden.

Franky Rizardo & Roul and Doors – Blackout

WP_002152

De volgende ochtend moest iedereen om 8 am weer op stage zijn. Deze ochtend heb ik doorgebracht met vier bakken koffie. Ik drink normaal wel elke ochtend koffie maar dan één of twee haha. De dinsdag erna hebben we voor het eerst pizza’s besteld bij Domino’s. Dit was erg lekker en zeker voor herhaling vatbaar. Het waren verschillende voorgesneden pizza’s en iedereen kon van elke pizza één stuk nemen.

dominos_pizzas

Ook hoorde ik deze dag van mijn mem dat ons ‘pleegzusje’ die woensdag zou komen dus op de woensdag heb ik tussen de middag geFaceTimed met thuis en dat was wel leuk. Ons ‘pleegzusje’ van vijf jaar zei nog iets van “kom je straks weer hier?”. ‘s Avonds hadden een paar van ons het plan om te gaan hardlopen maar uiteindelijk ben ik alleen de Boardwalk afgelopen. Het regende en daar heb ik een aantal foto’s van gemaakt.

WP_002190

WP_002176 WP_002178 WP_002182

WP_002183  WP_002193 WP_002194

Donderdag 7 maart was het tijd om mijn eerste voortgangsrapportage in te leveren. Ik had toen al precies een maand stage er op zitten. En nu ik deze blog schrijf al twee maanden. In de avond hadden we trouwens heerlijke pasta pesto bij ons gegeten.

DSCN0170

Vrijdag was er een erg harde regenbui overdag. Ook ontving ik deze dag een brief van DUO over de uitbetaling van mijn ov-vergoeding van februari. Deze had ik nog niet ontvangen maar zou in maart overgemaakt worden en dat is inmiddels gebeurd. Dit vond ik wel leuk om te lezen. Vrijdagavond zijn we weer eens naar Soggy Dollar geweest. Zaterdag heb ik een Skype-meeting gehad met een paar vrienden en ‘s avonds hebben we heerlijke nacho’s en taco’s gegeten bij Marije en Boudicca. Ook hebben we toen nog een film gekeken bij hun. En in deze week was er ook iets in het nieuws over een corruptiezaak (over Bada Bing).

Zondag 10 maart ben ik met Leonie en Sanne (Sanne was hier op vakantie) naar de kerk geweest. We kwamen Frens (medestudent) daar ook tegen. Er was een leuke preek van een pastoor uit Californië. ‘s Middags zijn we naar Le Galion Beach gereden en ‘s avonds hebben we gebarbecued als ‘afsluiter’ van het weekend. De maandag daarop kwam ik van stage en zag ik in ons appartement een kaart liggen die voor mij bedoeld is. Hij kwam van mijn vrienden uit Leeuwarden. Erg leuk!

DSCN0180

Afscheid Marge
De dinsdag had ik afgesproken met Marge om van haar afscheid te nemen. Marge is hier geboren op het eiland maar studeert nu markerting in Groningen. Ik had haar eens ontmoet bij de voordeur van onze buren. Ze heeft stage gelopen bij Antillean Liquors hier op St. Maarten. We wouden elkaar nog een keer zien voordat ze terug naar Nederland vloog. Bij dat afscheidsmoment hadden we pizza’s besteld van de Domino’s.

De donderdag die volgde zijn we naar Calmos Café geweest en vrijdag tussen de middag hebben we weer gesnackt bij Mo’s Restaurant met Marije, Marit en Jurgen. Ook was er deze dagen een cruiseschip, de Carnival Dream, in de haven dat problemen had en dat was ook in het nieuws.

DSCN0191

St. Patrick’s Day in Tantra
Zaterdag 16 maart hebben Jurgen en Jeffrey pannenkoeken bij ons gemaakt met speciaal geselecteerde ingrediënten. We zijn die avond naar Tantra geweest waar een St. Patricks avond was. We kregen daar een groen St. Patricks shirt van Coors Light.

8576943989_85a3973b66_o

SeaTrek
Zondag 17 maart was Sanne met ons mee om een leuke activiteit te doen. Naar Marije’s idee hebben we SeaTrek gedaan in Little Bay. Het was alleen onze groep op de boot en we vertrokken vanaf Bobby’s Marina. Daar in Little Bay kwamen we op een platform en kregen we één voor één een helm op ons hoofd. Die helm deed ons wel een beetje denken aan eekhoorn Sandy uit Spongebob Squarepants. Die heeft ook een helm nodig om onder water te kunnen ademen. Bij het afdalen van de trap voelde je de druk veranderen op je oren maar eenmaal beneden hadden we daar geen last meer van. Alleen dat de temperatuur van het water wat kouder is dan bij de oppervlakte.

seatrek0001

seatrek0003 seatrek0012 seatrek0020

De maandag er na was er geen enkel cruiseschip in de haven. Dat had ik volgens mij nog niet eerder meegemaakt sinds ik hier ben. Na carnaval (eind april) wordt het trouwens al minder druk met cruiseschepen.

Broek kapot, afscheid Sanne en snapper vis eten in ‘de achtertuin’
Woensdagochtend viel ik bij aankomst op m’n stage over m’n fiets heen. Ik hield daar helaas een gat in mijn pantalon-broek aan over maar voor de rest kan ik me daar niet druk over maken. Kan eens gebeuren. ‘s Middags had ik zin in een grilled chicken sandwich met pineapple juice dus had ik dat gehad en ‘s avonds hebben we een afscheidsbarbecue voor Sanne gehouden. Zij vertrok vrijdag weer terug naar Nederland. Wij zijn die vrijdag trouwens bij de buren aan het eind van Front Street geweest. Wij noemen die plaats tegenwoordig ‘de achtertuin’. Je kan daar heerlijk eten (meestal alleen op vrijdag). Ik had onder andere een snapper vis gegeten. Het Oreo taartje als dessert was ook erg lekker!

WP_002311

Nieuwe laptop – Dell Inspiron 15R
Deze week had ik ook met mijn stagebegeleider gesproken over mijn behoefte om een nieuwe laptop te kopen. Toen had mijn stagebeleider een contact voor mij (Keijzer Computer Systems in Orange Grove Shopping Center) waar hij zelf ook wel eens wat koopt. Ze handelen daar voornamelijk in het merk Dell welke ik ook het liefst wilde hebben. Mijn stagebeleider had gemaild om te vragen naar een specifiek model die ik graag wilde. Ik kreeg via hem een reactie terug en kon zaterdagmorgen langskomen. Dit heb ik toen gedaan met Jeffrey die die dag vrij van stage was. De laptop die het geworden is, is een Dell Inspiron R15 (juni 2012 model). We zagen toevallig de film ‘The Impossible’ op het televisiescherm bij hun in de winkel en hadden het daarover met de verkoper en kregen toen zelfs nog een paar mooie films mee op de laptop, waaronder dus ‘The Impossible’. Hieronder een paar foto’s van mijn nieuwe laptop.

WP_002390

DSCN0227

Pinel Island
Daarna ben ik nog met Jeffrey naar Aqua Mania adventures bij Pelican Marina in Simpson Bay geweest om te informeren naar Saba-trips. ‘s Middags hebben we kayaks gehuurd bij Pinel Island en hebben we het stuk vanaf de baai naar Pinel Island gekayakt. Dit was wel erg leuk om te doen met onze groep.

WP_002327 WP_002339 WP_002350

WP_002371 WP_002386

‘s Avonds hebben we nacho’s en wraps gegeten bij Marije en Boudicca. We hebben daarna bij hun ‘The Impossible’ gekeken voor de helft.

Zondag 24 maart ben ik weer naar de kerk geweest. Nu met Leonie en Boudicca. ‘s Middags ben ik ook met hun naar het strand van Happy Bay geweest. Hier waren Tristan, Marije en Marit al met een koelbox met eten en drinken. Die koelbox hadden we net nieuw gekocht.

901766_561270520574293_557109729_o 894652_561270563907622_479084428_o

‘s Avonds hebben we gegeten bij de KFC (Kentucky Fried Chicken) in Philipsburg.

Salsa lessen bij La Bamba
In de week die volgde ben ik dinsdagavond nog naar La Bamba geweest voor salsa lessen.

536176_535791323139584_366773109_n

Hiken langs de kust
Het was in aanloop naar pasen een kort weekje (4 dagen) en vrijdag 29 maart hebben we gehiket van Point Blanche naar Guana Bay bij Natural Pool langs. Wij wilden naar Natural Pool gaan maar het is niet makkelijk te zien dus liepen we er voorbij. Misschien kom ik er later nog eens terug want een collega vertelde mij later waar het is.

733767_406284656133757_1475609144_n DSCN0267 DSCN0271

DSCN0276 DSCN0289 DSCN0313

DSCN0316 DSCN0338 DSCN0347

Ook hebben we Sylverter Stallone’s oude huis gezien dat verwoest is door een orkaan in de jaren ’90.

DSCN0360 DSCN0373

Een goede tip voor de volgende keer is wel om genoeg water mee te nemen. In Guana Bay hadden we een praatje met een man en een vrouw die de managers van Belair Fitness Club zijn. We kregen gelukkig van hun een fles water en de tip over genoeg water meenemen. Ze wou ons wel een gratis fitness avond aanbieden als we eens bij hun fitness club binnen kwamen. We moesten dan even haar naam zeggen. 🙂

DSCN0375

Tristan en ik gingen toen de auto halen in Point Blanche terwijl de rest bij Guana Bay wachtte. Guana Bay is een soort ‘hidden bay’ omdat je die vanaf geen enkel punt op het eiland ziet. Het is dichtbij Philipsburg en er loopt één weg naartoe over een berg (zie de eerste foto van de reeks hieronder).

DSCN0385 DSCN0402 DSCN0410

DSCN0411 DSCN0421

White Sensation in Soggy Dollar
‘s Avonds waren we naar White Sensation part I geweest in Soggy Dollar. Zaterdagmorgen kwam Vilma, die beneden met haar man Alejandro woont, een dessert brengen voor het paasweekend-diner. Erg aardig van haar. ‘s Middags ben ik in Philipsburg geweest om een paar dingen te kopen. Het was verder een erg grijze en grauwe dag en ‘s Avonds was White Sensation part II.

8601808461_26ee60f120_o 8602919798_8b1afc5357_o 8602921514_520ec7e789_o

8602912264_e30fa51618_o 8601810489_79917449bc_o

Pasen
Zondag begon Jeffrey’s stage 4 pm dus was hij samen met Leonie, Boudicca en mij naar de kerk geweest. Daarna heb ik met Tristan, Marije en Boudicca monopoly gedaan bij Rama Hotel, waar Marije en Boudicca wonen. Maandag hadden we paasbrunch op het strand hier voor ons appartement. We demonteerden de plastic tafels en brachten die samen met de stoelen naar beneden.

526478_603830319645494_1871221239_n

‘s Middags hebben we een beetje op het strand gelegen bij ons appartement omdat we gehoord hadden dat op tweede paasdag heel St. Maarten naar het strand gaat en dachten dat het overal (stranden en wegen) erg druk is. ‘s Avonds hebben we gegeten bij Greenhouse. Dat is in de buurt van Bobby’s Marina aan de andere kant van de Boardwalk.

Bezoek uit Nederland voor Tristan en Marije
Dinsdag kwamen Marije haar zus en zwager en Tristan zijn ouders en broer vanuit Nederland. Dus daar zijn hun nu vaak bij. Woensdagavond zijn Marit, Leonie, Boudicca en ik naar een strandvuur geweest met Thijs (ook van de Hanzehogeschool), Maarten en een paar vrienden van hun. Dat strandvuur was ergens in Simpson Bay en was erg relaxt. Zij hadden wel vrienden die brandhout meebrachten en zo heb ik ook Martijn, Devon, Shanel en Nicky ontmoet. Donderdag heb ik met Marnix, Marit, Jurgen, Jeffrey en Marije bij de Haïtiaan tussen ons en The Beach House (waar Leonie, Jurgen en Jeffrey wonen) gegeten. Daar kan je ook lekker en toch goedkoper eten dan in ‘de achtertuin’. ‘s Avonds was er de ‘Boardwalk Carnival Extravaganza’ bij de Blue Bitch bar. Een klein evenemtent dat met carnaval te maken heeft. Ik volg de carnaval pagina op Facebook en daar lees je wel eens wat er te doen is maar ik weet niet wat leuk en niet leuk voor is ons maar we zien wel.

WP_002515

Verjaardag Frens
Vrijdag was Frens jarig en hebben we hem uitgenodigd om bij ons pannekoeken te eten.
Hij had zelf ook een erg lekkere taart meegenomen!

883183_10201031895901032_511469853_o

Pic Paradis en Loterie Farm
Die nacht zijn we weer naar Soggy Dollar geweest en was Constantijn (Tristan’s broer) ook mee. Zaterdagmiddag zijn Marit, Marnix, Leonie en ik naar Pic Paradis gereden en hebben wij van het uitzicht over Le Galion en Orient Bay genoten. Daarna hebben we nog een poosje in de Treelounge van Loterie Farm gezeten. Hier hadden we ook gratis Wi-Fi. 🙂 De laatste foto van de reeks hieronder is Loterie Farm.

WP_002524 WP_002531 WP_002535

WP_002545 WP_002548

Het is nu zondagmiddag 7 april en ik ben deze ochtend alleen met Leonie naar de kerk geweest. Ik wou de middag gebruiken om deze blog te schrijven om jullie op de hoogte te houden van mijn belevenissen met leuke foto’s. Tot mijn volgende blog dan maar!

3 replies on “Update 3/4: Maho, SeaTrek, Pinel Island, mooie locaties, hiken en meer”

  1. Volgens mij krijgen wij hier ook bijna mooi weer! (hoop ik)

    Nog leuke excursies van plan komende weken?

Comments are closed.